TYT Sosyal Bilimler Önerileri

25-03-2021 09:50
TYT Sosyal Bilimler Önerileri
Üniversite sınavına hazırlanırken genel denemelerin yanı sıra alan denemeleri de çözülmelidir. Bu dönemde çözülecek sosyal bilimler denemeleri öğrencilerin daha yüksek net yapmasına doğrudan katkı sağlayacaktır. Genellikle bilgi ve yorum ağırlıklı soruları oluşturan sosyal bilimler için, konuları detaylı ve anlaşılır şekilde çalışıp yeterli düzeyde soru çözdükten sonra TYT Sosyal Bilimler testinde netlerinizi istenilen seviyelere yükseltmeniz çok kolay olacaktır. 
Bu yazımızda sizler için 2021 TYT Sosyal Bilimler Deneme Önerileri listesini oluşturduk. Listemiz herhangi bir sıralamaya göre hazırlanmadı. İlk sıradaki öneri ile son sıradaki öneri kitabının arasında kalite farkı bulunmamaktadır. Deneme kitapları seçerken işinizi kolaylaştırabilmek adına hazırladığımız listede, denemelerin açıklamalarını okuyarak zaman kaybetmeden size en uygun olanı tercih edebilir ve çalışmaya başlayabilirsiniz. 

Deneme listesine geçmeden önce Sosyal Bilimler ile ilgili ufak bir bilgilendirme yapmak isteriz. Bilindiği gibi, TYT Sosyal Bilimler testinde tarih, coğrafya, felsefe ve din kültürü soruları bulunmaktadır. Bu sorular genel olarak okuduğunu anlama, bilgiyi yorumlama, muhakeme yeteneğini ölçme sorularından oluşmaktadır. Dolayısıyla bu bölüme dair ne kadar çok deneme çözerseniz o kadar kendinizi geliştirebilirsiniz. 
Sosyal Bilimler testinde bulunan dersler sözel derslerdir. Sık sık deneme çözmeniz bir süre sonra ders çalışırken sıkılmanıza sebep olabilir bu sebeple ders çalışmayı farklı yöntemlerle geliştirerek eğlenceli bir hale getirmenizi sizlere tavsiye ederiz. Daha eğlenceli bir şekilde öğrenmeniz ve öğrendiğiniz bilgiyi aklınızda daha kolay tutabilmeniz için birçok yöntemin mevcut olduğunu da hatırlatalım.
 
Özellikle sayısal öğrencileri TYT sosyal bilimler denemesine hiç çalışmadan sınava girerler. Bu yapılan en büyük hatalardan biridir. Evet sosyal bilimler dersinin katsayısı matematik ya da fen bilimlerine göre daha az bu doğru. Fakat sayısalcıların yüzde doksanı sosyal bilimlere çalışmadığı için bu dersten yapacağınız bir soru bile belirleyici olacaktır. Sınava girmeden önce en azından bir deneme kitabı bitirmek ve burada yapamadığınız soruların video çözümünü izleyerek doğrusunu öğrenmek size büyük katkı sağlayacaktır.
 

TYT Sosyal Bilimler Deneme Önerileri

TYT Sosyal Bilimlerin, kapsadığı derslerin sözel olmasından dolayı bilgileri öğrenmeye çalıştığınız kadar ezberlemek durumunda da kaldığınızın farkındayız. Bu sebeple siz ders çalışırken bilgilerin ne kadar az sıkıcı ve ne kadar fazla kolay öğrenilebilir olması gerektiğini düşünerek sizlere TYT Sosyal Bilimler Deneme Önerileri 2021 listesini hazırladık. Konuları ezberlemek yerine okuyarak anlamanız gerektiğini düşünerek, bu süreçte sizlere yardımcı olabilecek denemeleri listeledik.
 

3D Çözüm Yayınları TYT 15’Lİ Sosyal Bilimler Denemeleri 

3D çözüm simülasyon yayınları tarafından bildiğimiz bu deneme kitabı yeni sisteme uygun, ÖSYM tarzında soruları ve ÖSYM tarzında kitapçıklarıyla karşımıza geliyor. Bu deneme setimizde seviye seviye ayrılmış birbirinden farklı 15 adet TYT sosyal bilimler denemesi bulunmaktadır. Bu sette yer alan denemelerin zorluk olarak 4 tanesi kolay, 4 tanesi zor ve 7 tanesi de orta seviye. 3D Çözüm Yayınları’nın bizlere sunduğu bir başka özellik ise denemelerin video çözümlü olması. Çözdüğünüz bir denemenin size en üst seviyede katkı sağlaması için yapamadığınız soruların çözümünü mutlaka öğrenmelisiniz. Bu sayede gerçek sınavda karşınıza aynı tip bir soru çıktığında doğru cevaplayabilirsiniz.
3D video çözüm uygulamasını indirerek ya da internet üzerinden çözemediğiniz soruların video çözümlerini izleyebilirsiniz. Böylece çalışmalarınızda hızlıca ilerleyebilirsiniz. Bu sebeple TYT sınavından önce mutlaka çözülmesi gereken denemeleriniz arasına koymanızı sizlere tavsiye ediyoruz. 

Bilinçsel Yayınları Testmatik TYT Sosyal Bilimler Denemeleri

2021 yılında piyasaya çıkan Bilinçsel Yayınları, testmatik serisi ile bir an da öğrenciler arasında popüler hale geldi. Sosyal Bilimler denemeleri de tıpkı bu yayının diğer denemeleri gibi yeni nesil, ÖSYM tarzı sorulardan oluşuyor. Yazarlık tecrübesi olan alanında uzman hocalar tarafından hazırlanan Testmatik TYT Sosyal Bilimler denemesini gönül rahatlığıyla alıp çözebilirsiniz. Denemede bulunan videoların tamamı çözümlü. Üstelik bu çözümler herhangi bir uygulamada değil doğrudan yayının kendi Youtube kanalında yapılmış.

Bilgi Sarmal Yayınları TYT Sosyal Bilimler Denemeleri 30X20

Bilgi Sarmal yayınlarının çıkarmış olduğu bu deneme kitabında yeni nesil, ÖSYM tarzında sorular bulunduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki aynı zorluk seviyesinde sorularıyla sizlere gerçek sınav deneyimi yaşatacaktır. Aslında Bilgi Sarmal yayınları her deneme kitabında başarılıdır diyebiliriz. TYT Sosyal Bilimler Denemeleri kitabının içeriğinde ise 30 adet deneme bulunmaktadır. Yorum soruları ile bol bol pratik yapabilirsiniz.  Denemelerin tamamı video çözümlüdür. Bilgi Sarmal'ın kendi video çözüm uygulamasında sosyal bilimler denemelerinin de çözümleri bulunmaktadır. Bilgi Sarmal yayınları, TYT sınavından önce kesinlikle çözmeniz gereken denemelerin arasında olmalı. 

Limit Yayınları Kronometre TYT 20’Li Sosyal Bilimler Denemeleri 

Sınava hazırlanan öğrenciler arasında en çok bilinen kaynaklardan birisi Limit Yayınları'dır. Her öğrenci Limit'in en az bir kitabını kullanmıştır. Bunun sebebi kaynaklarında gerçekten kaliteli soruların bulunması. TYT Sosyal Bilimler Denemeleri olarak çıkardığı bu kitabın içinde 20 adet deneme bulunuyor. Bu denemede farklı seviyeler yok, her deneme aynı zorluk seviyesinde ve ÖSYM soru tarzına uygun olarak hazırlanmış. Çalışırken gerçek sınav deneyimini yaşamak isteyenler için tavsiye edeceğimiz bir denemedir. 

Endemik Yayınları TYT Sosyal Bilimler Denemeleri 

Endemik yayınlarının TYT Sosyal Bilimler Denemeleri kitabında 20 deneme bulunuyor. Zorluk olarak orta ve orta seviyenin biraz daha üstünde diyebiliriz. ÖSYM tarzına uygun sorularla hazırlanan kitapta püf noktalar ve ufak detayları kapsayan sorular mevcut. Zor ve kaliteli soruları ile netlerinizi arttıracak bu kitapta soruların tamamı video çözümlü.
  

Hız ve Renk Yayınları TYT Sosyal Bilimler Denemeleri 

Hız ve Renk yayınlarının çıkardığı bu deneme kitabını ÖSYM tarzında soruları ve ÖSYM zorluk seviyesine uygun olmasıyla biliyoruz. Diğer kitaplardan farkı ise Din Kültürü testinden muaf olan öğrenciler için ek Felsefe sorularını da eklemiş olmalarıdır. Toplamda 30 alan denemesi bulunan kitapta her denemenin içinde 25 soru mevcut. Ayrıca denemelerin tamamı video çözümlüdür. Kaliteli ve TYT uygun soru tarzı ile sınavdan önce çözülecek denemeler listenize eklemenizi kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir denemedir.
 

Sınav Yayınları TYT Sosyal Bilimler Denemeleri 

Sınav Yayınları TYT Sosyal Bilimler Denemeleri, listemizdeki yeni nesil sorulardan oluşan denemelerden bir diğeri. ÖSYM tarzı sorular ile hazırlanmış denemede 20 adet TYT Sosyal Bilimler Denemesi bulunmaktadır. Sayısal ve dilciler için faydalı olabilecek bir kitap. Kaliteli soruları ile sınavdan önce mutlaka almanızı ve çözmenizi önerdiğimiz bir denemedir. 

Yazımızın başında söylediğimiz gibi TYT sosyal bilimler deneme önerileri listemiz herhangi bir sıralamaya göre hazırlanmadı. İlk sıradaki öneri ile son sıradaki öneri kitabının arasında kalite farkı bulunmaktadır. Açıklamalarla işinize yarayan kitabı bulmanızı ve gelişiminize katkıda bulunmayı umuyoruz. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.