TYT Kimya Önerileri

06-04-2021 14:46
TYT Kimya Önerileri
Üniversite sınavına sayılı günler kalmışken sınava girecek öğrenciler gerek genel deneme önerilerini gerek ise alan demelerini çokça aratmaktalar. Bu yazımızda sizler için 2021 TYT Kimya Deneme Önerileri denildiğinde en çok tercih edilen denemelerden bahsedeceğiz. Deneme kitaplarını, setlerini alırken kararsızlık yaşayıp zaman kaybetmemeniz ve kendinize en uygun olana en kısa sürede sahip olabilmeniz için sizlere deneme önerilerinde bulunduk. 2021 TYT Kimya Deneme Önerileri dışında ayrıca TYT Kimya ile ilgili işinize yarayacak bilgileri de yazımızda bulabilirsiniz.  
 

TYT Kimya Deneme Önerileri 2021

Öncelikle sıralamayı herhangi bir kritere göre hazırlamadığımızı belirtelim. İlk deneme önerisi ile son öneri arasında kalite farkı bulunmamaktadır. 2021 TYT Kimya Deneme Önerileri sıralamamız tamamen işinize yarayan kitabı bulmanızı ve gelişiminize katkıda bulunmayı amaçlayarak hazırlanmıştır.

Tonguç Akademi TYT Kimya Adası 50 Deneme Sınavı

Temel sınav bilgisine sahip olacağınız TYT Kimya Adası 50 deneme kitabı tamamı video çözümlü ve ünite kazanım tabloludur. ÖSYM yeni nesil sistemine uyumlu, anlaşılır soruları sayesinde verim alacağınız bu deneme kolay ve orta seviyeye sorulara sahiptir. Sınava hazırlık sürecinizde kimya alanına çalışırken size kesinlikle yardımcı olacak bir denemedir.  

 
Palme Yayınları TYT 30 Adet Kimya Deneme Sınavı

ÖSYM tarzı, yeni nesil ve başarılı sorulara sahip olan TYT 30 Adet Kimya Deneme Sınavı, orta seviye bir denemedir. Ancak kendi tarzında soruları ile TYT sınavına güçlü bir şekilde pratik yaparak hazırlanmanızı sağlayacaktır. Hızlı ilerleme kaydedeceğiniz bir denemedir. Sorular video çözümlüdür.  
 

Benim Hocam 2021 TYT Kimya 40 Deneme

Benim Hocam yayınları tarafından çıkarılan TYT Kimya deneme kitabı, yeni nesil soru tarzıyla ÖSYM soru tarzına en yakın kaynaklardan biridir. Soruların tamamı video çözümlüdür. Kimya alanında sınava hazırlanırken kesinlikle yardımcı olacak bir denemedir. TYT sınavına hazırlanırken çok soru çözmek her zaman iyidir ve bu deneme kitabı çok soru seçeneği sayesinde sizlere yararlı olacaktır. Ayrıca Benim Hocam'ın Youtube videolarını da izleyerek denemedeki soruların benzerlerinin de çözümlerine ulaşabilirsiniz.
 

Ortibal Yayınları TYT Kimya 40 Branş Denemesi

Tarz sorularıyla tavsiye edeceğimiz Ortibal Yayınlarının TYT Kimya 40 Branş Denemeleri kitabı, rahatlıkla çözeceğiniz sorulara sahiptir ve soruları ile öğretici bir deneme olacaktır. Çalışırken gerçek sınav deneyimini yaşayacağınız denemede 40 adet branş soruları yer almaktadır ve sorular diğer deneme kitaplarında olduğu gibi video çözümlüdür.

Karekök Yayınları TYT Kimya Denemeleri 50 Adet

Soru bankası ve denemelerinden bildiğimiz Karekök yayınları, TYT Kimya Denemeleri kitabı içerisinde orta ve zor seviyelere sahip soruları kapsıyor. ÖSYM uyumlu sorularıyla tanıdığımız denemenin diğerlerinden farkı, irdeleyici bilgiler içermesi. Farklı tarzlarla karşılaşacağınız soruları ile sınavda karşılaşabileceğiniz soru türlerine hazırlık yapmanız açısından faydalı olacak bir denemedir.

Miray Yayınları TYT Kimya 30 Deneme

Miray yayınları TYT Kimya Denemesi için ileri düzey sorulara sahip diyebiliriz. Bu denemenin diğer deneme kitaplarından farkı ise pratik bir konu özetine sahip olması. Unutulan ya da hatırlanmayan konuları orta, zor ve ileri derecede sorularla desteklemektedir. MEB kazanımları ile uyumlu ve yeni nesil sorularla sınav deneyimi yaşayacağınız bu deneme kitabını sınava hazırlık sürecinizde kesinlikle denemelisiniz. 
 

Hız ve Renk Yayınları TYT Kimya Denemeleri 40 Adet

Hız ve renk yayınları deneme kitabının içerisindeki sorular kolaydan zora doğru ve her tip seviyededir. Kaliteli sorulara sahip deneme, ÖSYM uygunluğu ve yeni nesil soruları ile Kimya alanındaki çalışmalarınızda yardımcınız olacaktır.

Bilgi Sarmal Yayınları TYT Kimya Branş Denemeleri

Bilgi Sarmal Yayınlarının TYT Kimya Branş Denemeleri kitabı, bilgiyi baştan sonra tekrar ettiren soruları sayesinde ve yeni nesil ve zor soru tipleri ile sizlere sınav deneyimini yaşatacak bir denemedir. Her deneme kitabında başarılı olan Bilgi Sarmal yayınları TYT Kimya denemelerinde de oldukça başarılıdır. Unuttuklarınızı hatırlamak ve kaliteli sorular ile kendinizi denemek isterseniz TYT sınavından önce çözmeniz gereken bir denemedir. Her deneme kitabında olduğu gibi sorular video çözümlüdür. 

Bilinçsel Yayınları 2021 TYT Testmatik Kimya Deneme Sınavları

2021 TYT Kimya deneme önerileri listemizde son önerimiz, Bilinçsel Yayınları 2021 TYT Testmatik Kimya Deneme Sınavları. 
Öğrencilere sınav deneyimini yaşatmak amacıyla hazırlanan Testmatik Kimya Deneme kitabı, sınav günü yüksek netler almanız için size birçok soru tarzıyla çalışma ve kendinizi geliştirme imkânı sunuyor. Alanında uzman hocaların bir araya gelerek hazırladığı 2021 TYT Testmatik Kimya Deneme Sınavları kitabı, orta ve zor seviyedeki soruları çözerken gerçek sınav deneyimini sizlere yaşatacaktır ayrıca denemenin içindeki sorular geçmiş yıllardaki TYT ve MEB kazanım testlerine uygun olarak hazırlanmış.  Denemenin içindeki soruların tümü çözümlü şekilde hazırlanmıştır. Sınava hazırlık sürecinizde motivasyonunuzu arttıracağınız Testmatik 2021 TYT Kimya denemesi ile, zor soruları çözerek özgüveninizi tamamlayacaksınız. Sınav günü kendinizi hazır hissetmek istiyorsanız, Bilinçsel yayınlarının TYT Kimya Testmatik Deneme Sınavları kitabı ile çalışmanızı öneriyoruz. 
 
Önerdiğimiz TYT Kimya Deneme Önerileri listemizde tekrar belirtelim ki, sıralama bir kritere göre yapılmamıştır.

2021 TYT Sınavına Hazırlanırken Deneme Çözmenin Faydaları 

Sınava hazırlık sürecinde deneme çözmek, bilginizi sınadığınız kadar zekice ve hızlı düşünme becerinizi de geliştiren bir pratiktir. İster genel ister alan denemeleri olsun deneme çözmek, öğrendiğiniz konularda kendinizi denemenize, hızlı ve dikkatli soru çözmenizde stres yönetiminize, sınavda istediğiniz puanı elde edebilmek için çözdüğünüz denemeler zaman yönetiminize de faydalı olacaktır. Öğrendiğiniz konularda zaman tutarak ve her geçen gün zamanı aza indirerek deneme çözmelisiniz. Böylelikle hazırlık sürecinizde strese ve zamana yenik düşmeden kendinizi denemeyi ve gerçek sınav psikolojisinde soru çözmeyi pratik edinmiş olacaksınız. Parkinson yasasını yeri gelmişken hatırlatmak isteriz, "Bir iş, daima, bitirilmesi için kendisine ayrılan sürenin hepsini kapsayacak şekilde uzar.” yani kendinize ne kadar zaman tanırsanız o işi o kadar sürede tamamlarsınız. Sınava hazırlanırken deneme çözmenin sizin aynanız olduğunu unutmamalısınız. Ne kadar kısa sürede zamanı ve stresini yönetebilirseniz sınav günü istediğiniz puana ulaşmanız o kadar yüksek ihtimaldir. Bu sebeple faydalarını göz önüne aldığımızda sık sık deneme çözmenizi tavsiye ediyoruz.  

TYT Kimya Nasıl Çalışılır?

Öncelikle Kimya dersi sözel olarak fazla ve karmaşık ifadelerden oluşan bir derstir. Kimya dersinde başarılı olabilmenin yolu ilk olarak dersi sevmekten geçer. Konuları severek ve anlayarak çalışmalısınız. Kimya dersinde konular birbiriyle bağlantılıdır. Bu sebeple konuları anlamanız ve adım adım ilerlemeniz sonrasındaki problem yaşamamanız için önemlidir. Bir konuyu eksik bırakıp diğerine geçtiğiniz takdirde o konuyu anlamamanız ve sınava hazırlık sürecinizde kimya alanından soğumanıza sebep olacaktır. Bu yanılgılara düşmeden 2021 TYT Kimya alanına hazırlanırken ilk olarak severek ve adım adım konuları işleyip, anlamak oldukça önemlidir. 
Aslında bu söylediğimiz sadece Kimya alanına özel bir durum değildir, sınava hazırlanırken hangi derse çalışırsanız çalışın ilk olarak derse severek yaklaşmalısınız ve planlı, düzenli bir şekilde çalışmalısınız. Sevmeden çalıştığınız hiçbir derste yeterince başarılı olamazsınız çünkü verimli çalışamazsınız.

TYT Kimya dersine çalışırken önemli yerleri not almayı unutmamalısınız. Formülleri, bazı ufak bilgileri not alarak çalışmanız hem dersi sevmenizi kolaylaştıracaktır hem de öğrendiklerinizi unutmamanız açısından faydalı olacaktır. Kavramları iyice anlamalısınız. Öğrenmeden "bu konuyu anlamıyorum, sonra dönerim” demeden o konunun üstüne gitmelisiniz, atlarsanız bir sonraki konuyu da anlayamayacaksınız çünkü dediğimiz gibi konular birbiriyle bağlantılıdır. Kimya dersinin sözel olarak fazla ve karmaşık olduğunu söylemiştik, kimya alanına ait sorular sözel değildir. Genel olarak yorumsal ve sözeldir. Karşınıza çıkan sayısal verileri yorumlayarak çözüme ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır.
 

2021 TYT Kimya Konuları Neler? 

TYT Kimya alanında çıkan sorular 9. Ve 10. sınıf kimya konularını kapsıyor. Sorumlu olacağınız 2021 TYT Kimya konuları; 
Kimya bilimi, Atom ve Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Doğa ve Kimya, Maddenin Halleri, Kimya Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar, Karışımlar, Asitler, Bazlar ve Tuzlar, Kimya Her Yerde olacaktır.

2021 TYT Kimya Sorularında Öğrencilerden Ne Beklenmektedir? 

Kimya dersi soruları sözel ve karmaşık olduğu için sınav sisteminin de yenilenmesi ile artık sorularda daha çok öğrencinin bilgiyi yorumlaması, problemi çözmesi ve gerçek hayatta karşılaşacağı sorunlara karşı çözüm üretebilme becerisi ölçülmeye çalışılıyor. Sorulan sorularda problemler gerçek hayatla bağdaştırılarak soruluyor. Sınava hazırlık sürecinde Kimya dersine öğrendiklerinizi yorumlayarak çalışırsanız, sınavda istediğiniz puana ulaşma ihtimalinizi yükseltmiş olacaksınız. 

2021 TYT Kimya Alanında Kaç Soru Soruluyor? 

2021 TYT sınavında Kimya alanında 7 adet soru sorulmaktadır. Fen Bilimleri sınav soru dağılımında 7 adet Kimya, 7 adet Fizik, 6 adet Biyoloji dersinden soru sorulmaktadır. 
 
TYT AYT Kitapları kategorimizden en güncel YKS kaynaklarına uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.